kindertekeningen leren lezen en begrijpen

STAP Budget

Stap Budget

Het is mogelijk om de basisopleiding, kindertekeningen lezen en begrijpen (Blok 1  Blok 2) te volgen via STAP Budget van het UWV. Met het STAP Budget kun je één keer per jaar subsidie aanvragen voor een opleiding (tot maximaal €1000 euro).

Voor de specialisatieblokken (Blok 3) is het niet mogelijk om  STAP budget aan te vragen.

Je hebt recht op STAP budget als:

  • Je ouder bent dan 18 jaar en nog geen AOW ontvangt.
  • Je volksverzekerd bent ( dit ben je als je de afgelopen 27 maanden minstens 6 maanden in Nederland gewoond, gewerkt of een uitkering hebt gehad).
  • Je dit kalenderjaar nog geen STAP budget hebt aangevraagd.
  • Je voor de opleiding STAP budget kan krijgen (volgens het STAP scholingsregister).

 

Goed om te weten

  • Iedere 2 maanden start er een nieuw aanvraagtijdvak. Wees er op tijd bij want op=op.
  • Je opleiding dient te starten minimaal 4 weken na de aanvraag en binnen 3 maanden na het betreffende aanvraagtijdvak.

 

Schrijf je nu al in en ontvang je STAP aanmeldbewijs op tijd!

Wegens grote belangstelling voor de aanvraag van STAP budget is het raadzaam om zo goed mogelijk voorbereid klaar te zitten op de dag dat de nieuwe aanvraagronde van start gaat. Advies is om voor de start, dus voor 10.00 u, ingelogd te zijn. Het Stap budget is een subsidie vanuit het UWV. Elke 2 maanden is er een bepaald bedrag beschikbaar. Zodra dit bedrag is bereikt is het geld op en moet je weer 2 maanden wachten voor je nieuwe aanvraag. Wat moet je doen als je het STAP budget wil aanvragen voor de basisopleiding, kindertekeningen lezen en begrijpen:

  • Meld je zo snel mogelijk aan via het aanmeldformulier op onze website. Hierop kun je ook aangeven op je de opleiding (Blok 1 of Blok 2) via STAP wilt volgen.
  • Na je aanmelding ontvang je van ons een STAP aanmeldbewijs. Deze heb je nodig als je je aanvraag op de betreffende dag gaat indienen bij het UWV.

 

Ik heb mij aangemeld voor de basisopleiding (Blok 1 of Blok 2), maar geen STAP budget gekregen.

Het is mogelijk dat je STAP budget hebt aangevraagd, maar het niet is toegekend. Dat is dan even een teleurstelling. Stuur ons een mailtje dat dit het geval is, gezien je geen STAP toegekend hebt gekregen ben je niet verplicht om de opleiding zelf te bekostigen. Mocht je over de financiële middelen beschikken, dan kan je er voor kiezen om de basisopleiding (blok 1) wel zelf te bekostigen. Ook bestaat er de mogelijkheid om in 3 termijnen te betalen.