kindertekeningen leren lezen en begrijpen

STAP Budget

Stap Budget

Het is mogelijk om de basisopleiding, kindertekeningen lezen en begrijpen (Blok 1 en vanaf september 2023 ook voor Blok 2) gratis te volgen. Met het STAP Budget kun je één keer per jaar tot subsidie aanvragen voor een opleiding (tot maximaal €1000 euro).

Voor de specialisatieblokken (Blok 3) is het niet mogelijk om  STAP budget aan te vragen.

Je hebt recht op STAP budget als:

  • Je ouder bent dan 18 jaar en nog geen AOW ontvangt.
  • Je volksverzekerd bent ( dit ben je als je de afgelopen 27 maanden minstens 6 maanden in Nederland gewoond, gewerkt of een uitkering hebt gehad).
  • Je dit kalenderjaar nog geen STAP budget hebt aangevraagd.
  • Je voor de opleiding STAP budget kan krijgen (volgens het STAP scholingsregister).

 

Goed om te weten

  • Iedere 2 maanden start er een nieuw aanvraagtijdvak. Wees er op tijd bij want op=op.
  • Je opleiding dient te starten minimaal 4 weken na de aanvraag en binnen 3 maanden na het betreffende aanvraagtijdvak.
  • De volgende aanvraagperiode start maandag 2 januari. Dan kun je de aanvraag doen voor Blok 1 dat start op vrijdag 17 februari.

 

Schrijf je nu al in en ontvang je STAP aanmeldbewijs op tijd!

Wegens grote belangstelling voor de aanvraag van STAP budget is het raadzaam om zo goed mogelijk voorbereid klaar te zitten op 2 januari 2023 vanaf 10.00 uur. Het Stap budget is subsidie vanuit het UWV. Elke 2 maanden is er een bepaald bedrag beschikbaar. Zodra dit bedrag is bereikt is het geld op en moet je weer 2 maanden wachten voor je nieuwe aanvraag. Wat moet je doen als je het STAP budget wil aanvragen voor de basisopleiding, kindertekeningen lezen en begrijpen:

  • Meld je zo snel mogelijk aan via het aanmeldformulier op onze website. Hierop kun je aangeven op je de opleiding (Blok 1 of Blok 2) via STAP wilt volgen.
  • Na je aanmelding ontvang je van ons een STAP aanmeldbewijs. Deze heb je nodig om op 2 januari subsidie aan te vragen. Schrijf je in vóór 28 december 2022 zodat je jouw STAP aanmeldbewijs tijdig ontvangt.
  • Zorg dat je op maandag 2 januari 2023 om 10.00 uur klaar zit om STAP budget aan te vragen. Het is gebleken dat er veelvuldig STAP budget wordt aangevraagd. Er is een op=op beleid.

 

Ik heb mij aangemeld voor de basisopleiding (Blok 1 of Blok 2), maar geen STAP budget gekregen.

Het is mogelijk dat je STAP budget hebt aangevraagd, maar het niet is toegekend. Dat is dan even een teleurstelling. Stuur ons een mailtje dat dit het geval is, gezien je geen STAP toegekend hebt gekregen ben je niet verplicht om de opleiding zelf te bekostigen. Mocht je over de financiële middelen beschikken, dan kan je er voor kiezen om de basisopleiding (blok 1) wel zelf te bekostigen. Ook bestaat er de mogelijkheid om in 3 termijnen te betalen.

In september 2023 staat Blok 2, de verdiepingsopleiding, op het programma. Ook deze opleiding kun je volgen via STAP budget.