kindertekeningen leren lezen en begrijpen

Joan van den Akker

Joan van den Akker

Hallo ik ben Joan van den Akker, getrouwd, moeder van Sem en Thijs, hondenliefhebber en ik wandel graag. Als jong meisje was ik heel sportief, naast mijn studie had ik een carrière als topsporter en nam ik deel aan de Olympische spelen(2004). Door een nare blessure heb ik mijn sportschoenen in 2007 aan de wilgen gehangen.

 

Een jaar later, in 2008, heb ik mijn opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening afgerond en ben ik de afgelopen 14 jaar werkzaam binnen verschillende vormen van de jeugdhulpverlening. In de afgelopen jaren heb ik allerlei trainingen en cursussen gedaan. Maar Tekenen Is Meer sprong er voor mij met kop en schouders bovenuit. Voor mij was het belangrijk dat ik een cursus direct kon toepassen in mijn werk. Dat kan met Tekenen Is Meer!

 

Ik heb nauw contact onderhouden met de ontwikkelaar van Tekenen Is Meer (Bauk Zwaan). Van haar heb ik veel geleerd, ik vind het dan ook een hele eer om Tekenen Is Meer te mogen uitdragen aan andere professionals. In mijn werk, maar ook thuis met mijn eigen kinderen zie ik hoe waardevol tekenen als communicatiemiddel gebruikt kan worden. Mijn wens voor alle kinderen is dan ook dat ze nog beter kunnen worden gezien, dan kan, we hoeven alleen maar naar de tekening te kijken.