kindertekeningen leren lezen en begrijpen

Over ons

Fanny Meijers

Hallo! Ik ben Fanny Meijers, ik woon samen met mijn vriend. Ik houd van reizen, lezen en sporten. Ik geef naast mijn werk met veel plezier twee avonden in de week groepslessen op een sportschool. Mijn achtergrond qua opleidingen is: Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Master Pedagogiek en POH GGZ (Praktijk Ondersteuner Huisarts Geestelijke Gezondheidszorg).

Mijn werkervaring ligt zowel in de gedwongen als de vrijwillige hulpverlening. Op dit moment werk ik als Zorg-en Onderwijsspecialist bij MEE Rotterdam. In de tijd dat ik werkzaam was als gezinsspecialist op (nieuwkomers)scholen, ben ik in aanraking gekomen met Tekenen Is Meer.

Ik heb de opleidingen bij Bauk Zwaan gevolgd en was vanaf dag één heel enthousiast! Ik merkte dat de kinderen die de taal nog nauwelijks spreken en vaak heel veel hebben meegemaakt, d.m.v. het tekenen zoveel laten zien. Woorden zijn dan nauwelijks nodig, zij spreken via de tekeningen. Ook daarna, toen ik als POH Jeugd bij huisartsen werkte, zette ik het tekenen regelmatig in.

Ik ben zeer dankbaar dat Bauk de opleiding aan ons heeft overgedragen en wij deze waardevolle methode mogen overdragen aan jullie! Ik hoop dat wij jullie net zo enthousiast kunnen maken als wij zelf zijn en dat er steeds meer kinderen de kans krijgen om zich te laten zien en horen, ook als er (nog) geen woorden zijn.

Joan van den Akker

Hallo ik ben Joan van den Akker, getrouwd, moeder van Sem en Thijs, hondenliefhebber en ik wandel graag. Als jong meisje was ik heel sportief, naast mijn studie had ik een carrière als topsporter en nam ik deel aan de Olympische spelen(2004). Door een nare blessure heb ik mijn sportschoenen in 2007 aan de wilgen gehangen.

 

Een jaar later, in 2008, heb ik mijn opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening afgerond en ben ik de afgelopen 14 jaar werkzaam binnen verschillende vormen van de jeugdhulpverlening. In de afgelopen jaren heb ik allerlei trainingen en cursussen gedaan. Maar Tekenen Is Meer sprong er voor mij met kop en schouders bovenuit. Voor mij was het belangrijk dat ik een cursus direct kon toepassen in mijn werk. Dat kan met Tekenen Is Meer!

 

Ik heb nauw contact onderhouden met de ontwikkelaar van Tekenen Is Meer (Bauk Zwaan). Van haar heb ik veel geleerd, ik vind het dan ook een hele eer om Tekenen Is Meer te mogen uitdragen aan andere professionals. In mijn werk, maar ook thuis met mijn eigen kinderen zie ik hoe waardevol tekenen als communicatiemiddel gebruikt kan worden. Mijn wens voor alle kinderen is dan ook dat ze nog beter kunnen worden gezien, dan kan, we hoeven alleen maar naar de tekening te kijken.