kindertekeningen leren lezen en begrijpen

Trainingen op aanvraag

Naast de reguliere trainingen is het ook mogelijk om trainingen op maat aan te vragen. We stellen dan een training samen die past bij jouw vraag. Voorbeelden van mogelijke trainingen zijn:

  • Creatief communiceren met kinderen, hoe doe je dat? Tijdens deze studie dag leer je verschillende opdrachten die aansluiten op de doelgroep. Dat kan zijn bv voor kleuters of juist voor ouderen kinderen of een studie dag voor het speciaal onderwijs.
  • Hoe krijg ik kinderen in beweging zodat zij zichzelf laten zien in een tekening of schildering? Leer welke duo en groepsopdrachten de onderlinge interactie en verhoudingen positief ondersteunen. Leer elkaar kennen door te spelen en spreken op papier.
  • Hoe kan ik creatieve opdrachten inzetten om hoogbegaafde kinderen uit te dagen? Kan ik zien in een tekening of een kind hoogbegaafd of hoog-gevoelig is, of beide.
  • Hoe kan ik meer leren over de ontwikkeling van een kind welke zichtbaar is in een tekening.  Als je meer leert over de ontwikkeling kun je ook beter aansluiten op een kind of op een groep. Stel dat het papier nog veelvuldig gedraaid wordt. Hoe wil je dan een kind letters leren? Er is immers nog geen sprake van een duidelijk boven en onder. De letters zullen dan ook draaien zodat een  p een d wordt. Welke fase is dat en hoe kan ik daarop aansluiten met creatieve opdrachten als hulpmiddel?
  • Hoe kan ik de “kunstenaar” in elk kind uitdagen om zichzelf te laten zien op papier. Verschillende kunstenaar bieden een scala aan ideeën en opdrachten die je ook in de groep kan geven. bv Hundertwasser, Kandinsky, Chagall.
  • Filosoferen  met kinderen via creatieve communicatie. Welke opdrachten kun je geven om vanuit een opdracht samen te filosoferen over thema’s als vriendschap, vrede, oorlog, natuur of ikzelf

Dit is een greep uit de verschillende mogelijkheden. Stel je vraag en wat je graag zou willen voor je team, school of doelgroep. Ik doe een voorstel en maak een offerte.

Ik ben gespecialiseerd in de tekentaal en kan opmaat ideeën en opdrachten aanbieden. Leer zelf ook hoe flexibel je kunt leren omgaan met kleuren, bewegingen en vormen op papier. Iedereen kan op deze manier  tekenen en schilderen.

De trainingen op maat worden vanzelfsprekend aangepast op de leeftijd van de kinderen en de fase waarin zij zich bevinden.

Een workshop is mimimaal 1 dagdeel.

 

Meer weten? Neem gerust contact met mij op. Mail naar info@tekenenismeer.nl of bel 0630040751.