kindertekeningen leren lezen en begrijpen

Over Bauk Zwaan

Bauk Zwaan is de ontwikkelaar en oprichtster van Tekenen is meer. Na haar opleiding pedagogiek en 10 jaar een baan te hebben gehad in de volwasseneneducatie, heeft zij de 4-jarige opleiding tekentherapie afgerond bij het ‘instituut voor klank en vorm’ in Zutphen. In deze opleiding heeft zij 15 jaar lesgegeven en is zij zich gaan specialiseren in de ontwikkeling van kinderen. Zij is toen ook haar eigen bedrijf gestart: Tekenen is meer! 

Bauk was daarnaast ook docent bij IJsselgroep SON voor de opleiding ‘specialist creatieve communicatie’ en gaf daar workshops en nascholingsdagen voor het onderwijs. In die tijd is zij begonnen met het ontwikkelen van allerlei materialen waarbij kinderen worden gestimuleerd. Haar uitgangspunt was: Elk kind heeft recht om te worden wie hij of zij in wezen is. Geef kinderen de ruimte om zich te ontwikkelen zodat zij zelf ontdekkingen kunnen doen!

 

Toen duidelijk werd dat zij wegens haar gezondheid haar werkzaamheden moest neerleggen, heeft zij ons, Joan van den Akker en Fanny Meijers, gevraagd om Tekenen is meer voort te zetten. 

Met dankbaarheid hebben wij deze taak van Bauk overgenomen. Wij zullen haar ontzettend missen en zullen haar inspiratie, kennis en enthousiasme altijd meenemen in de opleidingen.

 

“Ik heb er vertrouwen in dat het nooit stopt, want elk kind/mens wil gezien, geraakt, begrepen en ondersteund worden om te zijn wie je in wezen bent.” (Bauk Zwaan, † juli 2022)