kindertekeningen leren lezen en begrijpen

Over Bauk Zwaan

Na mijn opleiding pedagogiek en 10 jaar een baan te hebben gehad in de volwasseneneducatie, heb ik de 4-jarige opleiding tekentherapie afgerond bij het ‘instituut voor klank en vorm’ in Zutphen. In deze opleiding heb ik 15 jaar lesgegeven en ben ik mij gaan specialiseren in de ontwikkeling van kinderen. Ik ben toen ook mijn eigen bedrijf gestart: Tekenen is meer!

 

Naast de opleiding was ik docent bij IJsselgroep SON voor de opleiding ‘specialist creatieve communicatie’ en gaf ik workshops en nascholingsdagen voor het onderwijs. In die tijd ben ik begonnen met het ontwikkelen van allerlei materialen waarbij kinderen worden gestimuleerd. Elk kind heeft recht om te worden wie hij of zij in wezen is. Geef kinderen de ruimte om zich te ontwikkelen zodat zij zelf ontdekkingen kunnen doen!

 

Ik geef, naast de opleiding ‘tekeningen leren lezen’, nascholingen en supervisie. Ook werk ik als individuele coach met kinderen en volwassenen. Ik geef trainingen op locatie die aansluiten op de vraag en de doelgroep. Tevens ben ik auteur van de tekenkaarten en van tekenen is meer ‘van punt naar lijn is een spel’.

 

Op verzoek ontwikkel ik lesmateriaal voor derden, bijvoorbeeld ‘Creatief anders’ teken- en handvaardigheidsopdrachten als aanvulling op de tijdvakken geschiedenis, in opdracht van www.vierkeerwijzer.nl. Schilderopdrachten bij de creatieve materialen van Creall. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging voor tekentaal.

 

Meer weten? Bekijk mijn portfolio voor meer informatie.

 

Meer schilderijen en foto’s vind je op www.baukzwaan.nl. Voor informatie over de schilderijen die ik verkoop of workshops die ik geef, neem dan contact met mij op via de mail, of bel me op 0630040751.