kindertekeningen leren lezen en begrijpen

Over Tekenen is meer

De naam Tekenen is meer! spreekt voor zich: je kan meer doen met tekenen en schilderen, en je kan de beeldtaal leren lezen en begrijpen. Wanneer we meer aandacht besteden aan het verhaal wat verteld wordt in de tekening, zouden we kinderen beter begrijpen en kunnen aansluiten op wat er al is. Vanuit daar kunnen we nieuwe mogelijkheden aanbieden.

 

Al jaren volg ik mijn passie en ontwikkel ik materialen die de ontwikkeling van kinderen bevorderen. Ik geef opleiding aan mensen die met kinderen werken zodat zij ook geraakt worden door de zeggingskracht van beelden. Ik geniet elke dag van mijn werk en van het uitdragen van mijn missie om samen met anderen op zoek te gaan naar de essentie, naar verbinding, naar de mogelijkheden van ieder mens.

 

Samen met Edith van Poppelen heb ik een methode ontwikkeld om tekeningen te analyseren. Dit lesboek wordt gebruikt bij de opleiding ‘kindertekeningen leren lezen’. Ook is er een waaier met 32 teken- en schilderopdrachten die passen bij de verschillende leeftijdsfases van kinderen. Er zijn ook twee nieuwe series ontwikkeld: Tekenen is meer PLUS.