kindertekeningen leren lezen en begrijpen

Inspiratieworkshop

Inspiratieworkshop

 

Deze inspiratieworkshop is voor iedereen die wil ervaren of Tekenen is meer in je werkveld valt. De inspiratieworkshops van Tekenen is meer worden altijd op maat gemaakt.

Voor wie

Werk jij met kinderen? Dan zou het leuk zijn om een inspiratieworkshop aan te vragen, zodat je samen met je team kan ervaren wat tekenen voor jullie kan betekenen. Een aantal voorbeelden uit het werkveld zijn:

 

  • Leerkracht / onderwijsassistent
  • Schoolmaatschappelijk werkers
  • Jeugd en gezinswerkers
  • GGZ agoog of Social worker
  • Pedagogisch medewerker

 

Of je nou jong of oud bent, iedereen kan zich uiten door verschillende bewegingen en kleuren op papier te zetten. Op deze manier laat je zien wie je bent, wie je wilt zijn of wat je voelt. Zelfs een kind van twee jaar oud kan laten zien wat hij voelt door zijn krabbels. Een kind dat iets tekent vertelt in ware iets over zichzelf: dat huis, die boom of dat paard: daarmee vertelt hij iets over zijn leven.

 

Voor kinderen zijn tekeningen een veilig middel om hun gevoel te uiten. Het is dus belangrijk om te leren naar de taal in de tekeningen te kijken: als we die begrijpen, herkennen we ook de verborgen hulpvraag. Wil je leren hoe je met behulp van een onderzoeksmethode kindertekeningen kunt leren lezen en begrijpen, en wil je leren welke vervolgopdracht je kunt geven die aansluit op de hulpvraag?

 

Wat kan ik verwachten

Heb je interesse of wil je meer informatie over de mogelijkheden? Je kan ons op 2 manieren benaderen, namelijk:

Je vult het contactformulier op onze website in of je stuurt naar info@tekenenismeer.nl een e-mail. We reageren altijd binnen 3 werkdagen. We geven eerst een reactie op de e-mail die we van jou binnen krijgen. Mochten we met elkaar in gesprek gaan dan hanteren we onderstaande stappen:

  • We maken altijd eerste een afspraak via teams voor een oriëntatiegesprek. Dit doen we om kennis te kunnen maken en om te onderzoeken waar de wensen en behoeften van de aanvraag liggen. In dit gesprek worden inhoudelijke en praktische vragen beantwoord.
  • Na de oriëntatie maakt Tekenen is meer een voorstel. In dit voorstel staat in grote lijnen wat we kunnen aanbieden en natuurlijk ook wat de kosten hiervoor zijn.
  • Na akkoord van de aanvrager maken we de afspraak definitief en kan de workshop op de afgesproken datum van start gaan.

 

Wie weet komen we binnenkort bij jou een inspiratieworkshop geven!