kindertekeningen leren lezen en begrijpen

Reviews blok 2

Reviews Blok 2, April 2023

 

Ik heb zowel persoonlijk als professioneel enorm genoten en veel geleerd van deze opleiding. Doordat je alle opdrachten zelf uitvoert, heb ze meteen in de vingers om het zo maar te zeggen. Het is heel waardevol dat we zoveel tijd hebben besteed aan het bespreken van de oefentrajecten in de werkgroep. Fanny en Joan namen ook echt de tijd om onze ontwikkelingen van feedback te voorzien. Als je op zoek bent naar een creatieve manier om iets meer over de binnenwereld van je cliëntje of leerling ontdekken, dan kan ik Tekenen is Meer echt aanraden!

(Kindercoach)

 


 

Reviews Blok 2, December 2023

 

Dit is een fijne praktische scholing. Goed toepasbaar ook (met een vertaalslag waar je hulp bij krijgt) bij kinderen met een verstandelijke beperking! Het spreekt kinderen erg aan en je helpt kinderen stap voor stap!
(Speltherapeut)

 


 

Tekenen is meer helpt je om op een andere manier naar kinderen te kijken. Het geeft nieuwe inzichten in de ontwikkeling waarin kinderen zich bevinden. Het is een hele praktische opleiding, waarin je het kind in jezelf weer naar boven haalt. Voor kinderen heel fijn om zich op een andere manier (dan verbaal) te kunnen en mogen uiten.
(Karin, Jeugd- en gezinscoach)

 


 

Blok 2 bij Tekenen is meer gedaan, eerder al blok 1 gedaan. Het was weer zeer leerzaam en inspirerend. Het zelf ervaren van de tekenopdrachten en het doen van het huiswerk met kinderen was zeer leerzaam. Maar vooral om te ervaren wat het voor het kin doet en wat je doet voor het kind met tekenen, kan betekenen!
(Arianne van der Werf-Domen, Pedagogisch coach Kinderopvang Jeremina)\

 


 

Blok 2 is zeker een aanrader. Het is een verdiepend blok waarbij je ook in de praktijk aan de slag gaat. Je krijgt handige tools aangereikt. Fanny en Joan geven de trainingen heel leuk, goede afwisseling!
(Ondersteunend jeugdbeschermer)

 


 

Creativiteit praktisch inzetten als ondersteuning. Praten in beelden!
(Leerkracht PO)

 


 

Het is een leerzame cursus waarin je begeleid wordt in het tekenen met kinderen en het analyseren/lezen van de tekeningen. Ik heb het fijn ervaren en ga vol nieuwe inzichten verder met mijn carrière. Het is een fijne en veilige omgeving.
(Ambulant hulpverlener / gezinsondersteuner)

 


 

Waardevolle praktijkgerichte opleiding, waarbij ik gelijk aan de slag kon met de mooie creatieve werkvormen.
(Kindercoach, Orthopedagoog)