kindertekeningen leren lezen en begrijpen

Creatief anders

Creatief anders – Auteur Bauk Zwaan

Tekenen en handvaardigheid gekoppeld aan wereld oriëntatie/geschieden is les map voor  groep 5 t/m 8 en/of nascholing

Met de map van Creatief Anders integreert u tekenen en handvaardigheid binnen de W.O.-thema’s, dit levert naast tijdwinst op dat kinderen enerzijds een teken- en handvaardigheidtechniek leren, anderzijds kunnen zij zich hierdoor nog verder in het betreffende thema verdiepen. Met Creatief Anders leert u kinderen technieken, maar ook wordt de creativiteit volop uitgedaagd. Met Creatief Anders wordt beeldende vorming in een doorgaande lijn door de school aangeboden.

 

verk creatief

 

Voor ieder VierKeerWijzer®-thema biedt Creatief Anders 3 zwaar geplastificeerde opdrachtkaarten: De teken-solo-kaart toont een individuele tekenopdracht, met de teken-duo-kaart worden kinderen uitgedaagd samen een tekenopdracht uit te werken. Deze laatste kaart is prima in te zetten om groepsvorming te creëren. Tot slot is er per thema een handvaardigheid opdracht. Op de voorkant van iedere kaart staat een voorbeeld van het werkstuk. Op de achterkant is een opsomming van de materialen weergegeven. Ook wordt er een link gelegd met het thema en wordt de uit te voeren techniek stap voor stap uiteengezet. Creatief Anders kan naast iedere methode ingezet worden.

 

Voorbeelden

Bekijk hieronder een aantal voorbeelden. Deze voorbeelden kunnen tevens bekeken en gedownload worden via: http://www.vierkeerwijzer.nl/vxw-wijzers.html