kindertekeningen leren lezen en begrijpen

Reviews, Blok 1

Reviews blok 1, basisopleiding kindertekeningen lezen en begrijpen.

 

Maart 2024 -> Incompany basisschool de Aquarel in Zwolle


 

“Tekenen is meer is een leerzame opleiding die gegeven wordt door professionele mensen. Tijdens de opleiding ben je niet alleen didactisch, maar ook praktisch bezig. Ik heb daardoor geleerd om anders naar kindertekeningen te kijken.”

Leerkracht basisonderwijs

 


 

“Het is een erg praktische opleiding waarin je zelf veel oefent met de opdrachten die je met de kinderen kunt doen. Het enthousiasme hierover van Joan en Fanny spat er vanaf en is aanstekelijk. Aanrader als je meer wilt leren over de tekenontwikkeling van kinderen en wilt leren welke vragen je kunt stellen om hierover in gesprek te gaan.”

Leerkracht basisonderwijs

 


 

“Ontzettend mooie, leerzame en praktische opleiding om kindertekeningen te leren ‘lezen’. I.p.v. gesprekken, tekenen, verbinding maken en op deze manier bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van onze leerlingen. Doordat je zelf in de opleiding de opdrachten uitvoert en ervaart kan je deze op een gedegen manier gebruiken in je werk.”

Leerkracht basisonderwijs

 


 

“Vakkundig, enthousiast, persoonlijk, professioneel, zo zie ik Joan en Fanny. De opleiding was voor mij heel waardevol. Ik heb veel geleerd over het kijken naar kindertekeningen. Het maakt dat ik er meer over wil leren.”

Leerkracht basisonderwijs

 


 

“Tekenen is meer is een leerzame cursus om inzicht te krijgen in kindertekeningen en hoe je kindertekeningen kunt inzetten om stappen in de juiste richting te zetten.”

Leerkracht basisonderwijs

 


 

“Wat een enthousiasme nemen jullie mee en geven jullie. Het was heel leerzaam en er valt nog veel te leren. Dank voor deze bijzondere dagen.”

Onderwijsassistent

 


 

 

Februari 2024


 

Wat een mooie inspirerende en praktijkgerichte opleiding! Ik heb genoten en ook nieuwe ideeën opgedaan om tekenen te combineren met andere meer non-verbale (lichaamsgerichte werkvormen).
Psycholoog

 


 

Ik heb deze fantastische basisopleiding bij Fanny en Joan gevolgd. Heel waardevolle toevoeging bij wat ik al doe als docent Zinvol tekenen met kinderen. Veel geleerd d.m.v. het zelf ervaren. Het materiaal de werkmap is heel praktisch opgebouwd en het ziet er prachtig uit. Ik kijk uit naar het verdiepingsblok!
Isabel: Docent Zinvol tekenen met kinderen

 


 

Fijne opleiding die gelijk toepasbaar is in het onderwijs.
Directeur onderwijs

 


 

Praktische leerzame training met fijne begeleiders/trainers.
Schoolmaatschappelijk werker

 


Super praktische en zinvolle opleiding die gericht is op tekenen en het toepassen.
Anoniem.

 


 

“Geweldige en inspirerende opleiding! Veel inzichten gekregen en ervaren over de theorie en kennis van de tekenontwikkeling. Ik ben heel enthousiast en ben er nieuwsgierig naar de vervolg blokken.

Docent HBO/MBO

 


 

 

 

 

Juni 2023


 

Een krachtige, korte opleiding die direct tools in handen geeft om aan de slag te gaan op creatieve wijze, zowel met groepjes kinderen als individueel. Tijdens de lesdagen ga je zelf ook creatief aan de slag, door het zelf te ervaren is het gemakkelijk over te brengen en uit te voeren in je eigen praktijk of op school. Een aanrader!
Daniela: Leerkracht PO 

 


 

Wat een geweldige, leuke cursus. Super om zelf te ervaren wat ik zelf eigenlijk in m’n tekening zeg…. Onbewust wat op papier gezet maar bij nader inzien kan ik bijna m’n levensloop erdoor vertellen. Wat een mooie opdrachten, goede opbouw, uitleg enz. Voelde goed. En ik hoop dat degene die bij mij komen tekenen zich ook veilig genoeg voelen om (onbewust) te tekenen wat ze denken/ voelen/ als geheim bewaren/ fantasie hebben of wat dan ook.  Dankjewel.
Dickie: Jeugdprofessional Intensieve Hulp 

 


 

Tekenen is meer blok 1 heeft mij veel inzichten gebracht. Hier kan ik veel mee in de praktijk. Daarom ga ik ook blok 2 volgen voor de verdieping. De opleiding was heel leerzaam, maar ook gezellig en sociaal. Leuke opdrachten om te doen ook. Ik kijk uit naar september, om aan blok 2 te beginnen.
Patsy: Stage gezinscoach (Juni 2023) 

 


 

Ik heb blok 1 mogen volgen bij Fanny en Joan. Ze hebben leuke trainingen verzorgd die ontzettend leerzaam waren. We hebben veel geoefend en geleerd hoe we het kunnen toepassen in de praktijk. Het is heel waardevol om het geleerde in te zetten in het werkveld om zo makkelijker het gesprek met kinderen aan te gaan en om ze beter te leren begrijpen. Ik kijk erg uit naar blok 2 om nog meer de verdieping in te gaan.
Melissa: Jeugdbeschermer 

 

Meer reviews lezen van de verdieping, blok 2.